Az operatőrcsapat szerint három másik, biztonságosnak mondott kellékfegyver is elsült korábban a forgatáson, ahol Alec Baldwin véletlenül lelőtte Halyna Hutchinst

tragédia
2021 október 24., 06:37
comments 13

Néhány órával azelőtt, hogy a Rust című film egyik jelenetpróbáján Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte Halyna Hutchins vezető operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt, az operatőrcsapat hét tagja tiltakozásként elhagyta a helyszínt - írja a Los Angeles Times.

A stábtagok számos dolog miatt elégedetlenek voltak, a nem megfelelő biztonsági procedúráktól kezdve a nekik biztosított szállásig. Állítólag ezek a problémák már a forgatás október eleji indulása óta jelen voltak.

Szigorúbb biztonsági ellenőrzést követelő tábla a Halyna Hutchinsnak szervezett megemlékezésen.
photo_camera Szigorúbb biztonsági ellenőrzést követelő tábla a Halyna Hutchinsnak szervezett megemlékezésen. Fotó: SAM WASSON/Getty Images via AFP

Az L.A. Times forrásai szerint a fegyvervizsgálati előírásokat sem igazán tartották be a forgatáson, és legalább egy operatőr már múlt héten is reklamált emiatt a gyártásvezetőnek.

Három stábtag pedig azt mondja, hogy Baldwin dublőrénél kétszer is elsült úgy kellékfegyver, hogy előtte azt mondták neki, „hideg a pisztoly”, vagyis nincs benne töltény. Ezen kívül még egy véletlen lövés is történt. Ennek ellenére a stábtagok szerint ezt követően nem volt sem vizsgálat arról, hogy ez hogy történhetett meg, sem biztonsági értekezlet. „Semmi mást nem akartak, csak sietni, sietni, sietni” - mondta az egyik forrás.

A tragédia előtt Alec Baldwinnak, aki egyébként a film producere is volt, azt mondták, biztonságos a fegyver. (AP, L.A. Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.