A megsebesült rendező és az egyik kameraman is vallott a Rust forgatásán történt halálos baleset körülményeiről

2021 október 25., hétfő 14:29
5

Alec Baldwin azt gyakorolta, hogy az egyik jelenetben hogyan húzza elő a pisztolyát, ekkor sült el a fegyver, ami megölte az operatőrt, Halyna Hutchinst, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. Souza pénteken beszélt az ügyet vizsgáló nyomozókkal, az ő vallomásából derültek ki újabb részletek a halálos baleset körülményeiről.

Baldwin egy templomi díszletben, a padon ülve gyakorolta, hogyan húzza elő a pisztolyt a tokjából az egyik jelenetben. Souza az operatőr válla fölött átnézve figyelte a történéseket, amikor elsült a fegyver. "Csapódásszerű hangot hallottunk, aztán egy nagy durranást". A rendező szerint Hutchins a hasához kapott a lövés után, és fájdalomra panaszkodott.

Reid Russell kameramant is kihallgatták, ő Souza és Hutchins mellett állt a baleset idején. Russell szerint a vérző Hutchins azt mondta, nem érzi a lábait, az egészségügyi személyzet pedig a helyszínen megkezdte az ellátását.

Souza és Russell is elismerte, hogy voltak nehézségek az aznapi forgatással, mert a forgatócsoport több tagja a nem megfelelő munkakörülmények miatt tiltakozásként elhagyta a helyszínt. Souza szerint egy kamerával dolgoztak aznap, ami nem forgott a baleset idején.

A rendező is megerősítette, hogy a fegyverről a forgatáson azt mondták, hogy "hideg pisztoly", tehát töltetlennek kellett volna lennie. Souza szerint a forgatáson három ember felelt a fegyverekért. A fegyvermester és a rendezőasszisztens ellenőrzi őket, mielőtt a színész kezébe kerülnek.

A rendező nem tud róla, hogy ellenőrizték volna, hogy a stábban bárkinél van-e éles lőszer. A vallomás szerint "csak azt ellenőrizték, hogy a fegyverekben van-e éles lőszer".

Russell vallomása szerint a baleset idején Baldwin azt a mozdulatot próbálta bemutatni, ahogy a jelenetben előhúzza majd a pisztolyt. A kameraman nem tudja, miért sült el a fegyver. Állítása szerint a színész nagyon óvatosan bánt vele, és felidézett egy korábbi esetet is, amikor Baldwin körültekintően viselkedett, amikor lőnie kellett egy jelenetben.

A baleset miatt egyelőre senki ellen nem emeltek vádat, az ügyben eljáró Santa Fe-i seriffhivatal legközelebb szerdán tájékoztatja a sajtót a fejleményekről. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt