Másfélmillió dollárt adtak Michael Jordan cipőjéért

külföld
2021 október 25., 04:47
photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Közel másfélmillió dollárért, nagyjából 460 millió forintért kelt el Michael Jordan cipője, amit 1984-ben viselt első szezonjában a Chicago Bullsnál. Jordan abban az évben kezdett együttműködni a Nike-val, amiből aztán világszerte népszerű cipőmárka született. A vásárló egy ismert gyűjtő, Nick Fiorella.

Soha egyetlen sportoló cipőjéért sem fizettek még ennyit, de Kanye Westé ennél is drágábban, 1,8 millió dollárért ment el, írja a BBC.

Jordan pályafutásáról tavaly készített dokumentumfilmet a Netflix, Uj Péter hosszan írt róla „A piedesztál csimborasszója és a drámai hatás kedve” című cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.