A CÖF újabb 40 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt. leánycégétől

POLITIKA
2021 október 28., 10:05
comments 5

A CÖF mögött álló alapítvány ismét kapott negyven millió forintot az állami szerencsejáték-cég támogatásokat osztó leánycégétől, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től, írja az Átlátszó.

A Békemenetet szervező, valamint a Gyurcsány-ellenes országjáró kampányt és plakátokat is összehozó Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) korábban már kapott 170 milliót az SZNP-től, és a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank is támogatta őket idén 25 millió forinttal.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Mint a lap írja, az SZNP nem könnyen tette közzé a támogatottak listáját, közérdekű-adatigénylésre volt szükség ahhoz, hogy kiderüljön, kiknek adtak támogatást idén júliusban és augusztusban.

Az Átlátszó jelenleg is pereskedik amúgy az SZNP-vel, mivel a CÖF-nek nyújtott korábbi, 170 millió forintos támogatás esetében hiába kérték ki a dokumentumokat, a szerződésekből kitakarták, hogy mire kapta a pénzt a kormányközeli társaság.

Korábban is jelentős támogatások jutottak már a CÖF-nek állami forrásokból: 2016-ban az MVM adott nekik 508 millió forintot, amiből Brüsszelben is tüntettek, valamint gyártottak négy silány kisfilmet, melyekre papíron többet költöttek, mint amennyibe a Saul fia vagy a Testről és lélekről készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.