Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

A Mészáros Csoportnál nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás

járvány
2021 október 28., 18:48
comments 6

A romló járványhelyzet miatt szerdán a kormány védelmi intézkedésekről döntött: többek között kötelezővé tehetik a cégek a koronavírus elleni oltást, novembertől maszkot kell viselni a tömegközlekedésen.

A Telex megkérdezett több érdekvédelmi szervezetet, hogy mit gondolnak a szigorítási lehetőségről, illetve a legnagyobb magyarországi munkaadókat, hogy megtudják, kötelezik-e majd dolgozóikat, de a legnagyobb önkormányzatokat is megkeresték.

A lap azt írja, a többség még kivár, a polgármesterek a részletszabályokra és több helyi adatra várnak.

Az állam utáni egyik legnagyobb munkaadó, a Mészáros Lőrinc cégeit összefogó cégcsoport viszont már döntött: nem teszik kötelezővé a védőoltást.

photo_camera Fotó: Mészáros Csoport

Azt írták: „A közel huszonötezer munkavállalót foglalkoztató Mészáros Csoport egyelőre nem tervezi, hogy kötelezővé teszi dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltást. A cégcsoporthoz tartozó vállalatok – ahogy eddig is – bíznak munkavállalóik felelősségteljes döntésében, hiszen a járvány megfékezése közös érdekünk. Ugyanakkor, az előző három hullámhoz hasonlóan a cégcsoport most is minden óvintézkedést megtesz dolgozói és partnerei érdekében.” (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt