Az állam teljesen felvásárolja a veszteséges Kartonpackot

gazdaság
2021 október 28., 19:36
comments 2

A Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő végleges nyilvános vételi ajánlatot tett a Kartonpack Nyrt. részvényeire 2 534,82 forinton, és az ajánlatot a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta – közölte a papíripari cég a Budapesti Értéktőzsde.

A cégben jelenleg az MNV részesedése 91,41 százalék, a fennmaradó részvényekre mintegy 110 millió forintot letétbe helyezett az MNV az Equilor Befektetési Zrt-nél.

A társaságban a Deutsche Balaton AG7,88 százalékos részesedéssel rendelkezik, 0,71 százalék a közkézhányad.

Az igazgatóság szerint az ajánlat – amit december 9-ig fogadhatnak el az érintettek – nem gyakorol hatást a cég működésére, munkavállalóira, egyben az ajánlat elfogadását javasolja a részvénytulajdonosoknak.

Azt is közölték, hogy a végleges ajánlatot a cég 89 munkavállalója közül 12-en támogatták, a többiek nem nyilvánítottak véleményt.

A cég legutóbb közzétett éves jelentése szerint a 2020 végén 1,280 milliárd forint saját tőkével rendelkező vállalat árbevétele 2020-ban 2,562 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi 2,498 milliárd forinttal. Minkét évben veszteséget könyveltek el, 2020-ban 118 millió forintot, 2019-ben 275 milliót.A debreceni cég fő tevékenysége különféle kartondobozok gyártása.

A cég vezetését tavaly áprilisban az állami tulajdonjogok gyakorlásával megbízott Juhász Edit kormánybiztos azonnali hatállyal állami felügyelet alá vonta, és leváltotta a teljes vezetőséget, köztük a könyvvizsgálót is.

A részvényeinek kereskedését a BÉT standard kategóriájában az MNB tavaly májusban felfüggesztette, mert nem tett közzé határidőben érvényes éves beszámolót, azóta nem kereskedtek a papírral. Utolsó ára 16 800 forint volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.