A Microsoft a világ legértékesebb cége

2021 október 29., péntek 18:40
3

A Microsoft átvette az Apple helyét mint a világ legértékesebb tőzsdei cége.

Az Apple forgalma 6 milliárd dollárral maradt el a pénzügyi év negyedik negyedévében a várakozásoktól a globális ellátási lánc problémái miatt. A cég vezérigazgatója, Tim Cook szerint ezek a gondok csak felerősödhetnek az ünnepi időszakban.

Az Apple részvényárfolyama 3,6 százalékot esett, ezért most a piaci kapitalizáció alapján 2410 milliárd dollár a cég értéke. A Windows részvényei 0,7 százalékot emelkedtek, a cég értéke így 2460 milliárd dollár. A vállalat részvényeinek értéke rekordmagasan áll.

A Microsoft tőkéje 45 százalékkal nőtt idén, amiben sokat számított, hogy a járvány miatt nagy volt az igény a cég felhőalapú szolgáltatásaira. Az Apple részvényeinek értéke 15 százalékkal emelkedett eddig 2021-ben.

Az Apple 2010-ben előzte meg először a Microsoftot a világ legértékesebb cégeként. Az elmúlt években a két cég váltakozva volt a világ legértékesebbje, az Apple 2020 közepe óta volt újra az, egészen mostanáig. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt