A Microsoft a világ legértékesebb cége

PÉNZ
2021 október 29., 18:40
comments 3

A Microsoft átvette az Apple helyét mint a világ legértékesebb tőzsdei cége.

Az Apple forgalma 6 milliárd dollárral maradt el a pénzügyi év negyedik negyedévében a várakozásoktól a globális ellátási lánc problémái miatt. A cég vezérigazgatója, Tim Cook szerint ezek a gondok csak felerősödhetnek az ünnepi időszakban.

Az Apple részvényárfolyama 3,6 százalékot esett, ezért most a piaci kapitalizáció alapján 2410 milliárd dollár a cég értéke. A Windows részvényei 0,7 százalékot emelkedtek, a cég értéke így 2460 milliárd dollár. A vállalat részvényeinek értéke rekordmagasan áll.

A Microsoft tőkéje 45 százalékkal nőtt idén, amiben sokat számított, hogy a járvány miatt nagy volt az igény a cég felhőalapú szolgáltatásaira. Az Apple részvényeinek értéke 15 százalékkal emelkedett eddig 2021-ben.

Az Apple 2010-ben előzte meg először a Microsoftot a világ legértékesebb cégeként. Az elmúlt években a két cég váltakozva volt a világ legértékesebbje, az Apple 2020 közepe óta volt újra az, egészen mostanáig. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.