Magyar titkosszolga száma is szerepel a Pegasus-listán

2021 október 29., péntek 5:24
2

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egyik tisztjének telefonszáma is felbukkan a Pegasus kémszoftver célpontjainak listáján – derítette ki a Direkt36. A szám egy olyan személyhez tartozik, aki jelenleg is az NBSZ technikai területén dolgozik, ahol többek közt a kémszoftvereket kezelik.

Hogy miért szerepel a listán a telefonszám, nem egyértelmű. Lehetséges, hogy a titkosszolgát valamiért meg akarták figyelni, de az is lehet, hogy a művelet résztvevője volt a szakszolgálat részéről. Bármelyik változat is igaz, mindkettő azt erősíti, hogy a magyar állam lehetett a Pegasus magyarországi használata mögött.

A telefonszámot a Direkt36 felhívta, a személy azon a néven mutatkozott be, ahogy azt a portál újságírói várták. Miután elmondták neki, miért keresik, és hogy úgy tudják, a szakszolgálat munkatársa, azt mondta, hogy ha ez tényleg így van, akkor bizonyára megértik, miért nem válaszol.

A Direkt36 megkeresésére sem az NBSZ, sem a magyar kormány nem reagált.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt