Magyar titkosszolga száma is szerepel a Pegasus-listán

bűnügy
2021 október 29., 05:24
comments 2

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egyik tisztjének telefonszáma is felbukkan a Pegasus kémszoftver célpontjainak listáján – derítette ki a Direkt36. A szám egy olyan személyhez tartozik, aki jelenleg is az NBSZ technikai területén dolgozik, ahol többek közt a kémszoftvereket kezelik.

Hogy miért szerepel a listán a telefonszám, nem egyértelmű. Lehetséges, hogy a titkosszolgát valamiért meg akarták figyelni, de az is lehet, hogy a művelet résztvevője volt a szakszolgálat részéről. Bármelyik változat is igaz, mindkettő azt erősíti, hogy a magyar állam lehetett a Pegasus magyarországi használata mögött.

A telefonszámot a Direkt36 felhívta, a személy azon a néven mutatkozott be, ahogy azt a portál újságírói várták. Miután elmondták neki, miért keresik, és hogy úgy tudják, a szakszolgálat munkatársa, azt mondta, hogy ha ez tényleg így van, akkor bizonyára megértik, miért nem válaszol.

A Direkt36 megkeresésére sem az NBSZ, sem a magyar kormány nem reagált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.