Berlini bírósági tégla súghatott a Törökországba menekülő szélsőjobboldali oltásellenes aktivistának

november 1., hétfő 14:43
3

Attila Hildman egy német-török vegán szakács és szakácskönyv-szerző, aki azonban ma már nem a főztjéről, hanem a szélsőjobboldali összeesküvés-elméleteiről ismert. 2020-ban indult ellene büntetőeljárás, egyebek mellett uszítás és lázítás miatt. Korábban többször is írtunk róla, török származású, de német nevelőszülők nevelték fel. Saját definíciója szerint "ultrajobboldali német nacionalista". A koronavírus-járvány teljesen begerjesztette: a közösségi médiában rengeteget posztolt arról, hogy a járvány a zsidók bosszúja, amivel - Soros György irányításával - ki akarják irtani a német fajt.

Attila Hildmann a berlini orosz nagykövetség előtt tiltakozik a járványügyi megszorítások ellen 2020 augusztus 29-én. Fotó: KAY NIETFELD/dpa Picture-Alliance via AFP

De nem állt itt meg, Adolf Hitlert dicsőítette és kommunista diktátornak nevezte Angela Merkelt. A német kormány tagjait Soros és Bill Gates bábjainak tartja, akik oltás címén valójában meg akarják csipelni a német lakosságot. Ő a QAnon nevű összeesküvés-elmélet egyik legismertebb németországi terjesztője - a QAnon-hívek szerint egy politikusok, üzletemberek és hollywood-i színészek vezette sátánista pedofil csoport összeesküdött Donald Trump ellen.

Amikor márciusban megindult a büntetőeljárás Hildmann ellen, kiderült, hogy Törökországba menekült. Sokáig nem lehetett tudni, hogy honnan tudta, hogy olajra kell lépnie. Most kiderült: felfüggesztettek egy bírósági számítástechnikust, mert a gyanú szerint megszerezte a Hildmann elleni eljárás ügyészségi dokumentumait, majd még a letartóztatási parancs kiadása előtt riadóztatta a gyanúsítottat.

A német ügyészség egyébként annak ellenére nem gondolja, hogy Hildmann a kiszivárogtatás miatt szökött el Németországból a letartóztatás elől, hogy az M.-ként megnevezett IT-s munkatárs állítólag járt Hildmann-nál Törökországban, és maga is a lezárásellenes mozgalom tagja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt