Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

A szakszervezetek szerint leállna a MÁV és a Volán, ha kötelező lenne az oltás

2021 november 2., kedd 16:43
16
Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A MÁV-dolgozók oltottsága összességében megfelel az országos átlagnak, de sokkal rosszabb a helyzet azoknál, akik tevékenyen részt vesznek a vonatközlekedésben, mondta Meleg János, a Vasutas Szakszervezet elnöke az ATV-nek. Úgy gondolja, hogy ha bevezetnék a kötelező oltást, leállna a vasút.

Hasonlóan látja Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke is. Szerinte nincs tartalék a rendszerben, és kötelező oltás esetén képtelen lenne működni a Volán. Azt mondta, már most óriási a felháborodás a dolgozók körében. „Én próbálom őket nyugtatni, hogy még ezt senki nem tette kötelezővé, és ha kötelezővé teszik, akkor kell nekünk dönteni, hogy milyen lépéseket teszünk.”

A kormány múlt héten tette lehetővé a munkáltatók számára, hogy előírják a koronavírus elleni oltást a dolgozóiknak. Az állam kötelezővé is tette a közszféra számos területén, de a rendelet nem vonatkozik „az állami tulajdonú részesedéssel működő gazdasági társaságnál, valamint azok többségi befolyásával működő gazdasági társaságoknál” dolgozókra, hacsak nem rendvédelmi vagy honvédelmi területről van szó.

Vagyis a MÁV Zrt.-nél - ami tavaly július óta a Volánbusz Zrt. tulajdonosa is - egyelőre nem írták elő az oltást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt