A Baldwin-film fegyvermesterének ügyvédje szerint szabotázs történhetett a forgatáson

2021 november 3., szerda 19:52
3

A Rust című film fegyvermesterének ügyvédje szerdán azt mondta, valaki szándékosan tett éles töltényt abba a fegyverbe, amellyel Alec Baldwin véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

Jason Bowles az ABC televízió reggeli magazinműsorában elmondta, hogy védence, Hannah Gutierrez egy olyan dobozból vette ki a lőszert, amelyről azt hitte, hogy vaktöltényt tartalmaz. Az ügyvéd emiatt lehetségesnek tartja, hogy valaki szándékosan helyezte a dobozba az éles töltényt, amely teljesen olyan, mint a vaktöltény.

„Attól tartunk, hogy valakinek szándékában állhatott szabotálni ezt a jelenetet, és szándékosan helyezett éles lőszert a vaktöltények dobozába” - fogalmazott Bowles.

„Nem mondjuk, hogy bárkinek szándékában állt volna egy emberölés tragédiáját előidézni, de valamit tenni akartak, hogy a jelenet forgatásakor egy biztonsággal kapcsolatos incidenst idézzenek elő. Úgy véljük, ez történt.”

A baleset a westernfilm egyik jelenetének próbáján történt október 21-én, az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. Az éles töltény kioltotta az operatőr életét és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Baldwinnak Dave Halls rendezőasszisztens azt mondta, hogy a fegyver vaktölténnyel van töltve.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy Gutierrez megvizsgálta a fegyvert, mielőtt átadta Hallsnak. A fegyvermester azt hitte, hat vaktöltény van benne. Halls vitte a fegyvert a templomba, ahol Baldwin a jelenetet próbálta - tette hozzá. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt