A legsikeresebb kínai teniszező szexuális zaklatással vádolja a volt miniszterelnök-helyettest

külföld
2021 november 03., 16:59

Peng Suaj, a Kínai Népköztársaság eddig legeredményesebb teniszezője szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kaoli korábbi miniszterelnök-helyettest. A teniszező a Weibo nevű kínai közösségimédia-oldalra írt posztjában azt állította, a magas rangú hivatalnok „szexuális viszonyba kényszerítette”.

Ez az első eset, hogy szexuális visszaéléssel vádolják meg a Kínai Kommunista Párt valamelyik országos felsővezetőjét, így a posztból hamar botrány kerekedett, de nem sokkal később el is távolították a szöveget az erősen cenzúrázott kínai internetről, és Peng Suajt is letiltotta a Weibo.

A 75 éves Csang Kaoli, aki egyébként Hszi Csinping elnök fontos szövetségese, egyelőre nem reagált a vádakra.

Az utóbbi hetekben sorra pattannak ki Kínában a hasonló botrányok, nemrég egy híres tévés vádolta meg szexuális visszaélésekkel egyik férfi kollégáját. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt