A legsikeresebb kínai teniszező szexuális zaklatással vádolja a volt miniszterelnök-helyettest

külföld
2021 november 03., 16:59

Peng Suaj, a Kínai Népköztársaság eddig legeredményesebb teniszezője szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kaoli korábbi miniszterelnök-helyettest. A teniszező a Weibo nevű kínai közösségimédia-oldalra írt posztjában azt állította, a magas rangú hivatalnok „szexuális viszonyba kényszerítette”.

Ez az első eset, hogy szexuális visszaéléssel vádolják meg a Kínai Kommunista Párt valamelyik országos felsővezetőjét, így a posztból hamar botrány kerekedett, de nem sokkal később el is távolították a szöveget az erősen cenzúrázott kínai internetről, és Peng Suajt is letiltotta a Weibo.

A 75 éves Csang Kaoli, aki egyébként Hszi Csinping elnök fontos szövetségese, egyelőre nem reagált a vádakra.

Az utóbbi hetekben sorra pattannak ki Kínában a hasonló botrányok, nemrég egy híres tévés vádolta meg szexuális visszaélésekkel egyik férfi kollégáját. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.