Alec Baldwin szerint nem volt gond a biztonsággal a Rust forgatásán

2021 november 3., szerda 14:36
1

„Olvassátok el ezt” - írta Alec Baldwin az Instagramon egy facebookos kommentről készült képernyőfotó mellé. A kommentet Terese Magpale Davis, a Rust című film jelmeztervezője írta, és védelmébe vette benne a film forgatási körülményeit, visszautasította azokat a vádakat, amik szerint a film készítői nem figyeltek eléggé a biztonságra. Az ezzel kapcsolatos vádak azután röppentek fel, hogy Alec Baldwin főszereplő és producer a westernfilm forgatásán véletlenül egy kellékfegyverrel agyonlőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst, és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A filmen dolgozó több szakember is „a forgatáson uralkodó káoszt”, valamint a stáb gondatlanságát és fáradtságát jelölte meg a tragédia okaként, a Baldwin által megosztott poszt szerint viszont egyrészt nem igaz, hogy káosz uralkodott volna, másrészt sosem dolgoztatták a stábot 12 és fél óránál tovább naponta, de legtöbbször 12 alatt maradt a napi munkaórák száma. Emellett rendszeresen tartottak olyan megbeszéléseket is, amiken a stáb biztonságáról volt szó.

A baleset után több amerikai filmes szakember is aláírt egy nyílt levelet, amiben azt kérték, tiltsák be a valódi lőfegyverek használatát az amerikai filmforgatásokon. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt