Dél-koreai egyetemi kampusz épülhet Budapesten

2021 november 3., szerda 16:16
8

Megkezdték a tárgyalásokat egy komoly dél-koreai egyetemi kampusz létrehozásáról Budapesten - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a magyar fővárosban tartott rendezvényen.

A kormányfő a V4-Korea Üzleti Fórum megnyitóján elmondta, a Magyarország és Dél-Korea közötti, egyébként szívélyes, jó és baráti kapcsolatokat egy szinttel feljebb emelik, stratégiai szintre, és a gazdaságon túl kiterjesztik a tudományra, a kutatásra és az oktatásra is.

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy minél szélesebb és mélyebb együttműködés lesz Dél-Korea és az Európai Unió, Dél-Korea és a visegrádi négyek (V4), illetve Dél-Korea és Magyarország között, annál hamarabb nyeri vissza az egész európai kontinens a versenyképességét a világgazdaságban.

Orbán Viktor és Mun Dzse In dél-koreai elnök szerdán a fórum nyitórendezvénye előtt is találkoztak, Orbán ott elmondta például, hogy „a dél-koreaiak nagyon becsületes emberek”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt