A nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint Kósa államtitkot sértett, amikor elmondta, hogy a belügy vette meg a Pegasust

2021 november 4., csütörtök 19:04
22

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azt írta, Kósa Lajos minősített információt hozott nyilvánosságra, amikor elmondta, hogy a Belügyminisztérium vette meg a Pegasus nevű kémszoftvert, amivel több száz magyar állampolgárt figyelhettek meg. Ezért szerinte a Fidesz alelnöke a büntető törvénykönyv alapján minősített adattal való visszaélés miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Egyébként Stummer a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként meg tudja erősíteni, amit Kósa Lajos mondott. Sőt, ő látta a szerződést is a bizottság legutóbbi, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál tartott kihelyezett ülésén. A jobbikos képviselő azt ígérte, megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Pintér Sándor belügyminiszter nyáron az RTL riporterének azt mondta, már az is törvénysértést követhet el, aki kérdez a Pegasusról: „A nemzetbiztonsági bizottság ülésére én elmentem, sajnálatos módon nem tudtam válaszolni. Mindezekre a kérdésekre, egyszer és mindenkorra szeretném jelezni, hogy csak ott vagyok hajlandó válaszolni. Azért, mert jogilag én megsértenék egy államtitkot. Na most, hogyha én megsérteném, akkor önt mint felbujtót ezért felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni. Tekintsünk el ettől a kérdéstől.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt