Bécsben lehetővé teszik az 5-12 évesek oltását

járvány
2021 november 05., 10:16

Az egyre romló országos fertőzöttségi adatok miatt újabb szigorításokat jelentettek be az osztrák fővárosban, és lehetővé tették az 5-12 évesek koronavírus elleni oltását is, közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Az USA-ban már november elején engedélyezték az 5-11 évesek beoltását a Pfizer vakcinájával.
photo_camera Fotó: CHIP SOMODEVILLA/Getty Images via AFP

November 4-én további járványügyi intézkedéseket jelentett be Michael Ludwig, Bécs polgármestere, miután Ausztriában egyetlen nap alatt több mint 8500 új fertőzöttet regisztráltak. Jövő héttől már csak oltottak vagy gyógyultak mehetnek étterembe, vehetnek részt 25 fősnél nagyobb rendezvényeken vagy mehetnek például fodrászhoz, kozmetikushoz. A negatív PCR-tesztet itt már nem fogadják el.

Ezzel egyidőben Bécsben kampányt indítanak a harmadik oltás népszerűsítésére és lehetővé teszik az 5-12 évesek koronavírus-elleni oltását. Utóbbihoz minden esetben szükséges a szülő beleegyezése. Bécsben egyébként egyedi mérlegelés alapján már 900 gyereket beoltottak a gyerekorvosok, ha a szülő ezt kérte. (Az Európai Gyógyszerügynökség még nem engedélyezte ennek a korosztálynak az oltását, az Egyesült Államokban is csak most engedélyezték, és kezdték el oltani a 12 éven aluliakat.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.