A Pegasus gyártója Kósa nyilatkozata után: a cég nem tolerál semmilyen visszaélést a termékeivel

belföld
2021 november 6., 14:55
comments 19

„Bár a szerződésben foglaltak és biztonsági előírások értelmében az egyes felhasználókra nem tehetünk utalást, arról biztosíthatjuk, hogy az NSO nem tolerál semmilyen visszaélést a termékeivel. Amennyiben egy ilyen kiderül, a vállalatnak megvannak a megfelelő szankciós eszközei, beleértve a szerződés felbontását”

- válaszolta a 24.hu kérdésére az az izraeli cég, amelyik eladta a magyar kormánynak a Pegasus nevű kémszoftvert.

A kormánytagok a botrány júliusi kirobbanása óta hárítottak, sem beismerni, sem tagani nem akarták, hogy használja-e valamelyik komrányszerv a szoftvert. Végül Kósa Lajos ismerte el csütörtökön, a honvédelmi és rendészeti bizottság ülése után, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a programot.

A 24.hu azért fordult az izraeli gyártócéghez, mert a program felhasználásának köre meglehetősen körbehatárolt, csak olyanok esetében lehet használni, akikkel kapcsolatban felmerül a terrorveszély, illetve a szervezett bűnözés gyanúja. Magyarországon viszont a több száz megfigyelt között van üzletember, újságíró és polgármester is, esetükben pedig igencsak kérdéses, hogy mennyire álltak fenn a fenti feltételek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt