Kínában megnyílt az első, transznemű gyerekek és fiatalok számára kialakított klinika

2021 november 7., vasárnap 17:45
10

Sanghajban, a Fudan Egyetem Gyermekkórházában hozták létre Kína első multidiszciplináris klinikáját transznemű gyerekek és serdülők számára - írja a Global Times. A klinika abból a célból alakult, hogy biztonságosan és az egészségükre figyelve menjen végbe a transznemű kiskorúak nemváltása.

A szakértők arra számítanak, hogy a klinika hídként szolgál majd a transznemű gyerekek, a szülők, az orvosok, illetve a szélesebb társadalom között. A Global Times úgy tudja, hogy a klinika terve azután született meg, hogy a kórház klinikai gyakorlatában többször is találkozott transznemű gyerekek eseteivel.

Luo Feihong, a Gyermekkórház endokrin és genetikai anyagcsere osztályának vezetője elmondta, hogy a különböző szakterületek együttműködésével az orvosaik által végzett szakmai felmérés, diagnózis, pszichológiai kezelés és a szükséges orvosi beavatkozás nagy segítséget jelent ezeknek a gyerekeknek és serdülőknek a negatív érzelmeik csökkentésében. Ezáltal javul a tanulmányi teljesítményük és a családi kapcsolataik is, és harmonikus társadalmat építenek.

Gyerekek játszanak a Fudan Egyetem Gyermekkórházában, Sanghajban. Fotó: LIU YING/Xinhua via AFP

Egy 2019-es kínai kutatás a transzneműek öngyilkossági gondolatait és öngyilkossági kísérleteit vizsgálta (32 tartományból 1309 ember bevonásával), és a kutatók azt találták, hogy a transznemű diákok sokkal nagyobb arányban szenvednek súlyos depressziótól és szorongástól, mint az átlagpopuláció tagjai. Ha pedig ezek a problémák nem derülnek ki időben, akkor a transznemű fiataloknak iskolai és szociális alkalmazkodási problémáik lehetnek, de önsértés és öngyilkossági kísérletek is előfordulhatnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt