A Szlovákiában 5. Dunaszerdahely elvitte a története legjobb szezonját futó, az NB I-ben 3. Kisvárda vezetőedzőjét

foci
2021 november 10., 18:44

A Kisvárda és a Dunaszerdahelyi AC bejelentette: Joao Janeiro a Fortuna Liga 5. helyén álló együttes kispadján folytatja edzői karrierjét – írja a Nemzeti Sport Online. A portugál szakember az idény végéig szóló megállapodást írt alá a DAC-nál, az egyezség egyéves opciót tartalmaz. A Dunaszerdahely eddigi szakvezetője, Németh Antal kedden távozott a csapat kispadjáról. A 40 éves Joao Janeiro május végén lett az NB I-es Kisvárda trénere. 14 meccsen ült a kispadon, és mindössze három találkozót vesztett el. Csapata két fordulót követően is áll a Magyar Kupában, valamint úgy 3. helyet a magyar bajnokságban, hogy a szezon jelentős részében első volt, így lényegében története legjobb szezonját futja. Az ügy érdekessége, hogy a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila még kedden is nyilatkozott: bár valóban ajánlatot kaptak a vezetőedző elengedésére, azt a klub érdekében nem fogadták el, a szakember pedig maradni fog. A Nemzeti Sport felvidéki forrásból úgy értesült, a DAC 100 ezer eurót, mintegy 36,5 millió forintot fizetett Janeiro kivásárlásáért.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.