A Wahorn-botrány miatt kiáll a szponzor Lakatos Márk műsora mögül

botrány
2021 november 10., 14:22
comments 10

Nem támogatja a Konyhanyelv sorozat további részeit az Electrolux, és kiveteti a logóját a már publikált adásból is, amelyben az elhíresült pedofilmentegető kijelentések elhangoztak – írja a Hetek, ami megkereste a háztartási gépeket forgalmazó céget.

A múlt héten Csákányi Eszter színésznő, Mérő Vera aktivista és Wahorn András képzőművész voltak a műsor vendégei, és itt – miután Csákányi Eszter felidézte, hogy 8 éves korában molesztálta egy pedofil – Wahorn András megpróbálta mentegetni ez a cselekedetet.

Wahorn András képzőművész a MissionArt Galériában 2016. február 2-án
photo_camera Wahorn András a MissionArt Galériában 2016. február 2-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Wahorn később rövid Facebook-posztban reagált: azt írta, egyrészt ő nem pedofil bűnöző, másrészt elítéli és súlyos bűnnek tartja a pedofíliát, és határozottan visszautasítja, hogy bárkit bármikor arra buzdított volna.

Az Electrolux most közölte: teljes mértékben elhatárolódik Wahorn András kijelentéseitől, „az minden szempontból ellenkezője annak, amit az Electrolux vállalati értékeiben, hitvallásában képvisel”. A cég közölte, hogy nem hirdet olyan felületen, „ahol bármilyen etnikum, vallás, kortól, nemtől független társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetése, homofóbia, xenofóbia, gyűlöletkeltés, erőszak jelenik meg”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.