A Wahorn-botrány miatt kiáll a szponzor Lakatos Márk műsora mögül

2021 november 10., szerda 14:22
10

Nem támogatja a Konyhanyelv sorozat további részeit az Electrolux, és kiveteti a logóját a már publikált adásból is, amelyben az elhíresült pedofilmentegető kijelentések elhangoztak – írja a Hetek, ami megkereste a háztartási gépeket forgalmazó céget.

A múlt héten Csákányi Eszter színésznő, Mérő Vera aktivista és Wahorn András képzőművész voltak a műsor vendégei, és itt – miután Csákányi Eszter felidézte, hogy 8 éves korában molesztálta egy pedofil – Wahorn András megpróbálta mentegetni ez a cselekedetet.

Wahorn András a MissionArt Galériában 2016. február 2-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Wahorn később rövid Facebook-posztban reagált: azt írta, egyrészt ő nem pedofil bűnöző, másrészt elítéli és súlyos bűnnek tartja a pedofíliát, és határozottan visszautasítja, hogy bárkit bármikor arra buzdított volna.

Az Electrolux most közölte: teljes mértékben elhatárolódik Wahorn András kijelentéseitől, „az minden szempontból ellenkezője annak, amit az Electrolux vállalati értékeiben, hitvallásában képvisel”. A cég közölte, hogy nem hirdet olyan felületen, „ahol bármilyen etnikum, vallás, kortól, nemtől független társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetése, homofóbia, xenofóbia, gyűlöletkeltés, erőszak jelenik meg”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt