A YouTube eltünteti a videók alól a dislike-okat

TECH
2021 november 10., 20:18
comments 6

A nézők mostantól csak a lájkok számát láthatják a YouTube-videók alatt. A vállalat magyarázata szerint a céljuk ezzel az, hogy a videók feltöltői „ne váljanak a dislike-támadások vagy zaklatások célpontjává”, és hogy elősegítsék a „nézők és az alkotók közötti tiszteletteljes interakciókat”. A Verge azt írja, ettől függetlenül a dislike gomb marad, de az a nyilvános megszégyenítés helyett a privát visszajelzésre szolgál.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A lépés nem váratlan, a YouTube már márciusban bejelentette, hogy kísérletezik a dislike-számok eltüntetésével, több felhasználó eddig is dönthetett úgy, hogy elrejti videói alól a dislike-számlálót. Így tett például Tóth Gabi is, amikor videóklipje alól leszedte a diszlájkszámlálót, így már nem lehet látni, hányan nyomtak alatta a „nem tetszik” gombra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.