Napközben is folytatódott a forint mélyrepülése

gazdaság
2021 november 11., 11:59

Reggel óta tovább gyengült a forint a fő valutákkal szemben. Már a reggeli nyitáskor is zuhant az árfolyam a szerdaihoz képest, de a reggeli 364 forinthoz képest délben már 366 forintot kértek egy euróért.

A forint gyengülésének egyik oka, hogy az európai inflációs félelmek miatt jelentősen erősödött a dollár. A másik oka viszont belső: miután a többi régiós jegybank nemrég agresszív kamatemelésbe kezdett, a Portfolio elemzői szerint a piaci szereplők elbizonytalanodtak abban, hogy a nyáron visszafogott kamatemelési ciklusba kezdő Magyar Nemzeti Bank lépésenként 15 bázispontos (0,15 százalékpontos) kamatemelési üteme elégséges-e az októberben évtizedes csúcsra ugrott magyarországi infláció megfékezésére.

A forint árfolyama tehát ma délelőtt már két forintot esett a reggeli nyitóárhoz képest. Ha még négy forintot esne, akkor megdőlne a tavaszi történelmi rekord, amikor egy euró 369,8 forintot ért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.