Napközben is folytatódott a forint mélyrepülése

2021 november 11., csütörtök 11:59
8

Reggel óta tovább gyengült a forint a fő valutákkal szemben. Már a reggeli nyitáskor is zuhant az árfolyam a szerdaihoz képest, de a reggeli 364 forinthoz képest délben már 366 forintot kértek egy euróért.

A forint gyengülésének egyik oka, hogy az európai inflációs félelmek miatt jelentősen erősödött a dollár. A másik oka viszont belső: miután a többi régiós jegybank nemrég agresszív kamatemelésbe kezdett, a Portfolio elemzői szerint a piaci szereplők elbizonytalanodtak abban, hogy a nyáron visszafogott kamatemelési ciklusba kezdő Magyar Nemzeti Bank lépésenként 15 bázispontos (0,15 százalékpontos) kamatemelési üteme elégséges-e az októberben évtizedes csúcsra ugrott magyarországi infláció megfékezésére.

A forint árfolyama tehát ma délelőtt már két forintot esett a reggeli nyitóárhoz képest. Ha még négy forintot esne, akkor megdőlne a tavaszi történelmi rekord, amikor egy euró 369,8 forintot ért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt