16 éves korában meghalt Winter, a világ leghíresebb művégtaggal élő delfinje

külföld
2021 november 12., 13:44

A Delfines kaland című filmek főhőse egy floridai akváriumban élt, az intézmény közlése szerint minden igyekezetük ellenére sem sikerült kezelni az állat gyomor- és bélrendszeri rendellenességét. A 16 éves nőstény palackorrú delfin a gondozói kezei között halt meg csütörtökön, miközben beavatkozásra készítették elő a Clearwater akváriumban. "Bár megszakad a szívünk Winter halála miatt, mégis megnyugtató a gondolat, hogy csapatunk mindent megtett, hogy megadjuk neki az esélyt a túlélésre" – mondta azt MTI híre szerint Shelly Marquardt állatorvos. Az intézmény pénteken zárva tart. Winternek korábban is voltak bélrendszeri panaszai, amelyek gyakoriak a delfineknél, de ezúttal nem reagált a kezelésre.

Az állat mindössze két hónapos volt, amikor Fokváros közelében rákcsapdába szorult a farokúszója, amely olyan súlyosan megsérült, hogy amputálni kellett. A 2011-ben megjelent Delfines kaland című film bemutatja Winter gyógyulását és a hosszadalmas próbálkozásokat, hogy protézist készítsenek az elvesztett farokúszó helyett. Három évvel később, 2014-ben megjelent a Delfines kaland 2, melyben Winter mellett a Hope nevű, szintén mentett delfin is szerepet kapott. A palackorrú delfinek akár 60 évig is élhetnek, a világ egyik legintelligensebb állatfajaként tartják számon őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt