304 áldozata volt a járványnak hétvégén

járvány
2021 november 15., 10:01

Kis késéssel, de ismét összesített hétvégi adatokat közöltek a járványról. Péntek-szombat-vasárnap 304 újabb áldozata volt a koronavírusnak. Összesen már 32 171 halálesetet jelentettek az elmúlt másfél évben.

A kiugró értékek a mostani, 4. hullámban a hétvégi összesítések, érdemes a hétnapos mozgóátlagot nézni.

link Forrás

A naponta jelentett halálesetek hétnapos mozgóátlaga most rosszabb, mint tavaly ilyenkor. 110-en haltak meg az elmúlt héten átlagosan, tavaly ilyenkor 94-en.

link Forrás

Emelkedett a kórházban (5 286) és a lélegeztetőn lévők száma is (519), de nem olyan meredeken, mint az elmúlt hetekben.

link Forrás
link Forrás

Sok, 21 060 új fertőzöttet találtak, de a növekedési ütem itt is mérséklődött a múlt hétvégéhez képest.

link Forrás

A teszteken belül a pozitívak aránya (heti mozgóátlagot nézve) továbbra is 23 százalék felett van. Vagyis a tesztelések száma továbbra sem elégséges.

link Forrás

Lakosságarányosan továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legrosszabb a helyzet, egyik hullámban sem volt olyan sok fertőzött itt, mint most.

link Forrás
link Forrás

Egyre népszerűbbek a védelmet megerősítő harmadik oltások.

link Forrás

Azoknak a száma is emelkedik, akik meggondolják magukat, és mégis oltanak, de ott elég minimális a növekedés.

link Forrás

A legalább egyszer beoltottak száma 5 999 516 fő, közülük 5 774 158 fő kapta meg a második oltását is, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

További adatok, hosszú távú trendek a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.