Drágább lehet a kenyér

gazdaság
2021 november 15., 07:20
comments 6

A malmok 40 százalékkal emelhetik a liszt átadási árát januárban, ez pedig az abból készült végtermékek árát is megemelheti. A Portfolio idézi Hollósi Dávid, a Takarékbank Agrárüzletág ügyvezető igazgatója InfoRádiónak adott interjúját, amelyből kiderül, hogy a gabona árának minden komponense egyszerre emelkedett az elmúlt időszakban.

A gabona tonnánkénti ára így 40-50 ezer forint helyett ma már 90 ezer forint felett jár. Emiatt emelik a liszt átadási árát is. Hollósi szerint ugyanakkor a sütőipari termékek esetében nehéz elképzelni ugyanekkora emelést. „Egy 40 százalékos drágulás kicsit erős lenne” - mondta a rádiónak. Ő 10-15 százalékos drágulásra számít.

(Borítókép: MTI/Mihádák Zoltán)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.