Macron lecserélte a francia zászló kékjét egy kicsit sötétebb kékre

külföld
2021 november 15., 18:25
comments 4

Emmanuel Macron francia elnök lecserélte a francia zászló kékjét egy sötétebb tengerészkék árnyalatra.

Az elnöki palota zászlóin már tavaly óta az új kék van, de ez sokáig senkinek sem tűnt fel, mivel nem volt róla semmilyen hivatalos bejelentés, és nem rendelkeztek arról, hogy más hivatalos intézményeken is zászlót kellene cserélni.

photo_camera Fotó: GONZALO FUENTES/AFP

Az új tengerészkék árnyalat valójában régi-új, és a francia forradalmat szimbolizálja. A francia haditengerészet a mai napig ezt használja, 1976-ban az akkori elnök, Giscard d'Estaing államilag bevezetett egy világosabb kéket a francia trikolórba, ami jobban passzolt az európai zászló kékjéhez.

Macron döntésének több kritikusa volt, akik szerint a tengerészkék ronda, és nem néz majd ki jól az EU-zászló mellett, de az Europe 1 rádió tudósítása szerint az érintettek nem tartanak attól, hogy a színcsere az elnök EU-ellenességére utalna. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.