Még szorosabbra fűzi az együttműködését a magyar és a török közmédia

2021 november 15., hétfő 9:29
2

Nagyon fontosnak nevezte a magyar és a török közmédia együttműködését Papp Dániel, az MTVA hírhamisító vezérigazgatója, aki szerint a múlt héten Ankarában megújított megállapodásnak a célja a közös műsorgyártás és a hírügynökségek kapcsolatának kiszélesítése. Az MTVA most a TRT török állami médiaszolgatóval és az Anadolu török állami hírügynökséggel fűzte szorosabbra megállapodást.

Már korábban is volt élő kapcsolat a magyar és a török közmédia között, 2013-ban kötöttek egy 2+2 éves együttműködési megállapodást, többek között kölcsönösen tematikus műsorokat készítettek a magyar és török tévében.

Papp a hírügynökséggel kötött megállapodásról azt mondta, a török hírügynökség szolgáltatásaira száz országból fizetnek elő, 41 országban van irodájuk, és 13 nyelven teszik közzé híreiket.

A török hírügynökség szeretne globális hírügynökséggé válni, és ebben a magyar hírügynökség, a magyar közmédia partner tud lenni, képes közép-európai bázisukká válni.Szeretnék tovább folytatni az eddigi kiváló együttműködést, például újabb tematikus napokkal, és várhatóan több török televíziós hírtartalom, videós anyag jelenik meg majd a magyar közmédiában. Ezen túl közös film- vagy televíziós sorozat gyártásával is szeretnék szorosabbra fűzni az együttműködést, a koprodukció témájával kapcsolatban pedig utalt arra, hogy a közös történelmi múlt miatt vannak olyan személyiségek, akik mindkét országban ismertek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt