Két nő is szexuális zaklatással vádolja Boris Johnson apját

2021 november 16., kedd 13:35
2

Caroline Nokes brit konzervatív parlamenti képviselő azzal vádolja Boris Johnson miniszterelnök apját, hogy egy 2003-as tory párti összejövetelen rácsapott a fenekére, és megjegyzéseket tett. A 81 éves Stanley Johnson a 80-as évek elején a brit konzervatívok Európai Parlamenti képviselője volt, de később is a párt holdudvarának meghatározó figurája maradt.

Miután Nokes, aki jelenleg a brit parlamenti Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának elnöke, nyilvánosságra hozta az esetet, egy másik nő, Ailbhe Rea újságíró is előlépett egy hasonló történettel, őt Stanley Johnson 2019-ben fogdosta egy partyn. A húszas évei közepén járó Rea brit riportereknek azt mondta, Nokes kiállása adott neki bátorságot ahhoz, hogy ő is a nyilvánosság elé álljon.

Stanley Johnson Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

Stanley Johnson nem akart reagálni Nokes vádjaira, riportereknek annyit mondott, nem emlékszik a nőre.

Boris Johnson apja, aki egyébként nemcsak politikus, hanem író is, az utóbbi években többször is brit botrányok főszereplője volt. Mikor a fia egy 2018-as interjúban kijelentette, hogy a burkát viselő muszlim nők szerinte úgy néznek ki, mint a postaládák vagy a bankrablók, Stanley Johnson azt mondta, hogy a fia szerinte túl finoman fogalmazott. Vasárnap pedig a dubaji reptéren fényképezték le, amint a Londonba induló repülőre vár, és a sorban az ő az egyetlen, aki nem visel maszkot. (Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt