178 újabb áldozat, több mint 10 ezer új fertőzött

járvány
2021 november 17., 08:40
comments 6

Egyelőre megállíthatatlanul emelkedik a koronavírus hivatalos áldozatainak a száma. A ma reggeli jelentésben 178 újabb áldozatról írnak. Az elmúlt egy hétben a napi átlag ezzel 128-ra emelkedett. Ez jóval magasabb, mint a tavalyi heti átlag (98) ebben az időszakban.

link Forrás

A második hullámban - november 11-étől szigorú zárásokkal - karácsony előtt volt a legmagasabb a halálozás egyhetes mozgóátlaga (176).

link Forrás

Hektikusan alakul a kórházban lévő covidosok száma. A hivatalos adatok szerint péntekről hétfőre mindössze 139-cel több koronavírus-fertőzöttet kezeltek kórházban, a következő nap viszont 525-tel több kórházban ápolt covidosról számoltak be, ami óriási, 10 százalékos ugrás volt egyetlen nap alatt. Mára jóval alacsonyabb az emelkedés, 0,7 százalékkal, 41 fővel emelkedett a kórházban kezeltek száma 5 852-re.

Ezt befolyásolja a közben meggyógyultak és elhunytak száma is. Kell egy kis idő még, hogy kiderüljön, mennyire mérséklődött a kórházba áramló koronavírus-betegek száma. Mindenesetre most kevesebb fertőzött van kórházban, mint egy éve.

link Forrás

Kevesebben vannak ugyan kórházban, de a legsúlyosabb állapotban lévő, lélegeztetőre szorulók száma szinte megegyezik a tavalyival. Arról továbbra sem árulnak el adatokat, hogy a kórházban kezeltek, elhunytak hány százaléka volt oltott, illetve oltatlan.

link Forrás
link Forrás

Nagyon sok, 10 265 új fertőzöttet találtak. Márciusban, a harmadik hullámban voltak legutóbb ilyen magas napi adatok. Ráadásul úgy lett ennyi új regisztrált fertőzött, hogy kiugróan magas, 30 százalék feletti az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya.

link Forrás

Az új fertőzöttek heti átlaga már messze meghaladja a második hullám csúcsát, és a harmadikhoz közelít.

link Forrás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében tombol továbbra is legerősebben a negyedik hullám. Lakosságarányosan messze itt van a legtöbb új fertőzött.

link Forrás

Szerény mértékben, de emelkedik azoknak a száma, akik mégis beoltatják magukat.

link Forrás

A vírus elleni védelmet megerősítő harmadik oltás továbbra is jóval népszerűbb.

link Forrás

Összesen eddig 6 008 226-an kaptak első oltást, 5 780 925-an másodikat, 1 millió 668 ezren pedig a harmadikat.

További adatok, hosszú távú trendek a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.