Koronavírus-számok Magyarországon 12/3/2021
Elhunytak + 191 Σ 35 122
Kórházban + 13 Σ 7 463
Fertőzöttek + 10 143 Σ 1 134 869
Tesztek + 43 276 Σ 8 559 975
Oltottak + 7 099 Σ 6 145 984
A legújabb trendek

Hat hónapos halálozási rekord, 6000-nél több covidos kórházban

november 19., péntek 8:23
12

Ismét hat hónapos rekord dőlt meg a napi halálozás terén, 135 újabb áldozata van a járványnak. Az elmúlt hetet tekintve naponta átlagosan 130-an halnak meg.

A magyar covidos halálozás lakosságarányosan majdnem négyszerese az európai uniós átlagnak. Csak Bulgária, Lettország, Románia és Horvátország előz meg minket.

Gulyás Gergely miniszter csütörtökön azt mondta, a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv valósult meg a negyedik hullámban. Bár szakértők hetek óta kérték, csak most rendelték el a maszkviselést zárt terekben, amire Gulyás azt mondta, egyszerre kell megőrizni az ország működőképességét, felgyorsítani az oltást és védettséget biztosítania ott, ahol ez lehetséges.

Hatezer fölé nőtt a kórházban ápolt covidosok száma, és 613-an vannak lélegeztetőgépen, utóbbi közelíti a második hullám tetejét.

Az elmúlt hetet nézve továbbra is minden negyedik teszt pozitív, ami a vírus erős terjedését jelzi. Rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, soha nem volt még ennyi a járvány kirobbanása óta (11 289).

A megyéket tekintve Zalában, Hevesben és Bács-Kiskunban is dőlnek a rekordok. Nógrád és Szabolcs megye kivételével az egész keleti országrészben kiterjedtebb most a járvány, mint az eddigi legsúlyosabb, harmadik hullám csúcsán.

Az oltásokat illetően nincs jelentős változás. Az első oltások száma ismét stagnál - valamivel magasabb szinten, mint októberben -, és mintha megtorpant volna a harmadik oltásra jelentkezők száma is, de erről jövő héten lehet majd biztosabbat mondani.

További számok, trendek, ábrák a 444 járványoldalán.

Címlapkép: Balázs Attila/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt