Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Itt vannak a részletes maszkviselési szabályok

2021 november 19., péntek 5:43
2

A friss kormányrendelet értelmében a következő zárt terekben kell maszkot viselni péntek éjféltől:

 • boltokban,
 • bevásárlóközpontokban (kivéve az irodákban, üzemi helyiségekben és sportolásra használt helyiségekben),
 • előadóművészeti eseményeken (színház, tánc, zene), függetlenül attól, hogy nyilvánosak-e vagy sem, kivéve a fellépőknek,
 • mozik, múzeumok, könyvtárak, archívumok, közművelődési intézmények, levéltárak, közigazgatási szervek, posták olyan részein, ahol vendégeket, ügyfeleket fogadnak,
 • sportrendezvényeken (kivéve a sportolók, edzők, bírók),
 • zárt térben tartott zenés-táncos rendezvényeken, kulturális eseményeken, falunapokon az ott dolgozóknak,
 • edzőteremben, uszodában, fürdőben, jégpályán, szálláshelyen, vendéglátóhelyen az ott dolgozóknak. Vagyis ezeken a helyeken a vendégeknek nem kötelező felvenni.

A bölcsődékben, iskolákban az igazgató alakíthatja a maszkviselés szabályait, és a vallási szertartásokon sem írták elő alapjáraton.

A hat éven aluliaknak, a pszichoszociális fogyatékossággal és autizmus spektrumzavarral élőknek nem kell maszkot hordaniuk.

A maszkviselés újbóli bevezetését csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely miniszter, miután szakértők hetek óta többször figyelmeztettek a fontosságára. Gulyás szerint a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv valósult meg a járvány negyedik hullámában.

További intézkedések:

 • az egészségügyi dolgozók nem mondhatnak fel, és kötelesek felvenni a harmadik oltást, ha már legalább 180 nap eltelt a második óta,
 • a Miniszterelnökség, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnöki Kormányiroda dolgozóinak kötelező beoltatni magukat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt