A kubai elnök órákkal azelőtt gratulált a venezuelai választáson győzedelmeskedő Madurónak, hogy egyáltalán megszülettek volna az eredmények

külföld
2021 november 23., 07:54

Vasárnap kormányzókat választottak a Venezuelát alkotó 23 államban. Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy nagy arányban győztek az elnök, Nicolás Maduro pártjának emberei. Pedig négy év után ez volt az első fontosabb választás, amin részt vettek az ellenzéki pártok. Ők mindössze három posztot szereztek, húsz kormányzó továbbra is a kormányszövetséges emberek közül került ki.

A szép eredményhez Maduro legnagyobb szövetségese, a kubai elnök is gratulált. Miguel Díaz-Canel twitterposztja azonban órákkal azelőtt került ki, hogy a venezuelai hatóságok bejelentették volna az eredményeket.

link Forrás

Az Egyesült Államok nem volt olyan kedves, mint Kuba. Antony Blinken külügyminiszter arra utalt a választás kapcsán, hogy Maduro elrettentette az embereket a részvételtől. Az valóban nagyon alacsony, mindössze 41 százalékos volt.

(BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.