Az Apple beperli a Pegasus kémszoftver gyártóját

gazdaság
2021 november 23., 20:47
comments 3

Az Apple beperli az izraeli NSO Groupot és anyacégét - jelentette be közleményében az amerikai vállalat. Az NSO Group a Pegasus kémszoftver gyártója, az Apple azért indít pert, mert az ő felhasználóikról is gyűjtöttek adatokat Pegasus-szal. A cég ezen kívül 10 millió dollárt adományoz kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatásokra.

Az Apple egyik legnagyobb reklámértéke a biztonság, éppen ezért érintette nagyon érzékenyen a céget, amikor kiderült, hogy a Pegasus szoftver az Apple termékeit könnyedén megfertőzi, és a felhasználók ellen fordítja.

A Pegasust Magyarországon is használták, Kósa Lajos fideszes parlamenti képviselő elismerte, hogy a szoftver beszerzője a Belügyminisztérium volt. A Direkt36 nyomozása szerint a Pegasust itthon újságírók és ellenzéki politikusok ellen is bevetették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.