Egy jégvédelmi rakétákat gyártó üzemben történtek robbanások Szerbiában

külföld
2021 november 23., 15:56
comments 3

Robbanások történtek egy jégvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, többen megsérültek, néhány embert eltűntként tartanak nyilván - közölte a szerbiai közszolgálati televízió. (A jégvédelmi rakéta egy időjárás-befolyásoló eszköz a jégkár csökkentésére. A rakéták általában ezüst-jodidot juttatnak a légközbe, amivel akadályozzák a jégképződést. Érdekesség, hogy a technológiát Bernard Vonnegut, az író Kurt Vonnegut testvére fejlesztette ki.)

link Forrás

A tévébeszámoló szerint a robbanássorozat nem sokkal 14 óra után történt a gyárban, ahol körülbelül százan tartózkodtak. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. További tizenkét ember is megsérült, de állapotuk nem válságos. Egyes sajtójelentések szerint ketten életüket vesztették a robbanásban, ezt azonban még senki nem erősítette meg.

A tűzoltók még mindig oltják a lángokat, a területet sűrű füst borítja.

A Nova.rs hírportál beszámolója szerint a jégvédelmi rakétákat gyártó vállalatnál többször történt már hasonló baleset. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.