Egy jégvédelmi rakétákat gyártó üzemben történtek robbanások Szerbiában

2021 november 23., kedd 15:56
3

Robbanások történtek egy jégvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, többen megsérültek, néhány embert eltűntként tartanak nyilván - közölte a szerbiai közszolgálati televízió. (A jégvédelmi rakéta egy időjárás-befolyásoló eszköz a jégkár csökkentésére. A rakéták általában ezüst-jodidot juttatnak a légközbe, amivel akadályozzák a jégképződést. Érdekesség, hogy a technológiát Bernard Vonnegut, az író Kurt Vonnegut testvére fejlesztette ki.)

A tévébeszámoló szerint a robbanássorozat nem sokkal 14 óra után történt a gyárban, ahol körülbelül százan tartózkodtak. Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. További tizenkét ember is megsérült, de állapotuk nem válságos. Egyes sajtójelentések szerint ketten életüket vesztették a robbanásban, ezt azonban még senki nem erősítette meg.

A tűzoltók még mindig oltják a lángokat, a területet sűrű füst borítja.

A Nova.rs hírportál beszámolója szerint a jégvédelmi rakétákat gyártó vállalatnál többször történt már hasonló baleset. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt