Hat hónap felfüggesztett börtönt kapott a drukker, aki palackkal dobta meg Dimitri Payetet

külföld
2021 november 23., 18:32

Hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte a lyoni bíróság a férfit, aki a hétvégén a Lyon és a Marseille bajnokiján egy palackkal dobta fejbe Dimitri Payetet, az Olympique de Marseille támadó középpályását. A bíróság emellett 5 évre eltiltotta focimeccsek látogatásától is.

A hétvégi ügy, ami miatt végül a meccset sem folytatták, komoly botrányt robbantott ki Franciaországban, a sajtó szerint a francia futball történetének legsötétebb mélypontjára jutott el, és a francia stadionok az európai futball legrosszabb hangulatú, veszélyes helyeivé váltak. Éppen ezért sokan felháborodtak azon, hogy a palackot dobó Lyon-szurkolónak nem kell börtönbe mennie.

A férfi ügyvédje viszont örül az ítéletnek, ő azt állítja, védence nem Payetet akarta fejbedobni, hiszen a játékost nem is ismeri. (BFM-RMC Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.