Kevin Spacey több mint 30 millió dollárt fizethet a House of Cards gyártójának, amiért a szexuális visszaélések miatt kirúgták őt a sorozatból

külföld
2021 november 23., 6:08
comments 1

Kevin Spacey-nek és produkciós irodájának több mint 30 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a House of Cards című sorozatot gyártó stúdiónak. Erre jutott ugyanis az a Los Angeles-i választottbíróság, ahova a stúdió fordult a veszteségei miatt, melyek azután keletkeztek, hogy nyilvánosságra kerültek a Spacey által elkövetett szexuális visszaélések vádjai, és emiatt kirúgták őt a sorozatból.

Emellett bírósághoz beadott dokumentumokban a Guardian információi szerint az áll, hogy Spacey az MRC stúdióval kötött szerződését is megsértette, mivel vállalta ugyan, hogy professzionálisan fog viselkedni, de ehhez képest mind az öt évad forgatása során helytelenül viselkedett stábtagokkal.

photo_camera Fotó: Craig Barritt/AFP

A gyártó MRC végül az ötödik évad után rúgta ki a színészt, emiatt le kellett rövidíteni a sorozatot egyetlen további évadra, illetve teljesen újra kellett írni a forgatókönyvet, és ez sok millió dolláros veszteséget okozott nekik. Spacey képviselői egyelőre nem kommentálták az ítéletet, de ügyvédei korábban azzal érveltek, hogy a színész cselekedetei nem voltak alapvető befolyással a gyártócég veszteségeire.

A döntés több mint három évnyi pereskedés után született. Szinte minden zárt ajtók mögött történt, így nem nagyon tudni részleteket arról, hogy mi hangzott el a tárgyalások során.

A 62 éves, Oscar-díjas színészt 2017-ben, a metoo-időszak kezdetén vádolta meg Anthony Rapp azzal, hogy Spacey a nyolcvanas években akarata ellenére szexuálisan közeledett hozzá, amikor Rapp mindössze 14 éves volt. Spacey akkor azt közölte, hogy nem emlékszik az esetre, de elnézést kér. A rákövetkező időszakban egy sor további áldozat állt a nyilvánosság elé, többen pert is indítottak. Független vizsgálók pedig azt találták, hogy Spacey részéről rendszeres volt a szexuális zaklatás azokkal szemben, akikkel együtt dolgozott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt