Milliárdosok a magyar falvakért: Széles Gábor cége 62 millió forint állami támogatást kapott a zalacsányi kisboltjára

gazdaság
2021 november 23., 18:21
comments 6

Ismét igaz lett a mondás: ha Zalacsány, akkor Széles Gábor. A zalai falu sem maradt ki a kormány Magyar Falu programjából, a kistelepülési üzletek támogatása néven futó pályázat egyik nyertese ugyanis az SGHTHERMÁL Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő Kft. lett: a cég 62 millió forint állami támogatást kapott egy kisboltra – derül ki a kormany.hu egyik elrejtett szegletében elérhető nyerteslistát böngészve.

Az SGHTHERMÁL Kft. tulajdonosa az SGH Vagyonkezelő Kft. közbeiktatásával Széles Gábor, aki a Videoton Holding Zrt. és a kormánypárti Magyar Hírlap tulajdonosa, Magyarország nyolcadik leggazdagabb embere 156,6 milliárd forintos becsült vagyonnal. Széles Gábornak ez a cége korábban is sikeresen pályázott állami támogatásra, de akkor nem kisboltra, hanem a zalacsányi Batthány Kúria és Kastélyszálló fejlesztésére kapott 101 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Ebben a cikkünkben korábban megírtuk, hogy a kormányzati Magyar Falu program kisboltos nyertesei és a korábbi botrányos trafikpályázatok győztesei között is jelentős átfedés mutatkozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt