Soha nem találtak még annyi új fertőzöttet Magyarországon, mint az elmúlt egy hétben

járvány
2021 november 23., 08:35
comments 4

Az oltási akcióhét első napján közel 131 ezer oltást adtak be. 18 548-an oltatták be magukat elsőként. Ez kiemelkedőnek számít az elmúlt hetek adataihoz képest, pláne úgy, hogy a lenti grafikonban a kiugró adatok a hétvégi összesítésék hétfőnként.

link Forrás

A legtöbben ugyanakkor harmadik oltással erősítették meg a szervezetüket tegnap, 105 582-en kaptak harmadik adagot. Ez 5,5-szer több, mint amennyien az első oltásért mentek el tegnap.

link Forrás

8,6 millió 12 év feletti van Magyarországon, ez a potenciálisan oltható csoport. Eddig összesen 6 043 116-an kaptak legalább egy oltást, 5 801 593-an másodikat, 1 939 582-en harmadikat.

A kórházban lévő koronavírusos betegek száma tovább emelkedett. 6 830-an szorulnak kórházi kezelésre, 379-cel többen, mint tegnap.

link Forrás

Több a lélegeztetőn lévő beteg is (663).

Annyian vannak most lélegeztetőn, mint a tavaly őszi, második hullám csúcsán.

link Forrás

Hétvégén átlagosan 130-an hunytak el. Mára ennél is magasabb volt az áldozatok száma (171).

link Forrás

A halálesetek hétnapos mozgóátlaga (144) közelíti a második hullám legrosszabb adatait.

link Forrás

Az EU-átlagához képest kimagasló a magyar halálozási adat.

link Forrás

Kedd van, ilyenkor a hétvégi kevés teszt miatt szokás szerint viszonylag alacsony - legalábbis a többi naphoz képest - az új fertőzöttek száma. 6 518 új fertőzöttet találtak, ez 22 százalékkal magasabb, mint múlt kedden.

Az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga soha nem volt olyan magas, mint most. (A pozitív tesztek aránya 25 százalék felett van.)

link Forrás

Az új fertőzöttek rekordja nyilván a jóval fertőzőbb delta variánsnak köszönhető. Ugyanakkor az oltások hatását mutathatja, hogy a kórházban és a lélegeztetőn lévők száma egyelőre elmarad a pusztító harmadik hullám adataitól.

Lakosságarányosan az elmúlt két hétben továbbra is Jász-Nagykunban találták a legtöbb új fertőzöttet. Az elmúlt hét napban ugyanakkor Tolnában a legmagasabb a növekedési arány.

link Forrás

Tovább adatok a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.