Gyilkosságért elítélték a három férfit, akik lelőtték Ahmaud Arberyt

bűnügy
2021 november 24., 19:44
comments 6

Az amerikai Georgia államban gyilkosságért elítélték mindhárom férfit, akiket Ahmaud Arbery halála miatt állítottak bíróság elé.

Ahmaud Arbery anyja, Wanda Cooper-Jones elhagyja a bíróságot november 23-án.
photo_camera Ahmaud Arbery anyja, Wanda Cooper-Jones elhagyja a bíróságot november 23-án. Fotó: Sean Rayford/Getty Images/AFP

Greg McMichael, a fia, Travis McMichael és a szomszéd William „Roddie” Bryan ítéletét az esküdtek kb. 10 óra tanácskozás után hozták meg. A férfiakat minimum életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti. A bírónak kell eldöntenie, hogy ez a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével jár-e vagy anélkül.

Pár nappal Kyle Rittenhouse teljes felmentése után Amerika erre az ítéletre figyelt, az utcán futó fekete fiatalt a gyilkosai kocsival üldözőbe vették és lelőtték, majd egy – azóta eltörölt – fajvédő törvényre hivatkoztak, végül önvédelemre. Az ügyről itt írtunk hosszabban. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.