Megérkezett az utolsó szállítmány a Pfizer vakcinájából

járvány
2021 november 24., 12:11
comments 2

A héten újabb, majdnem 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. A két vállalat által fejlesztett oltóanyagból így már mintegy 11 millió érkezett az országba – közölte az MTI, de azt már nem jegyezték meg, hogy a cégnek ez volt az utolsó szállítmánya Magyarországra, miután a kormány tavasszal jelezte, hogy Magyarország nem vesz részt a következő, közös európai uniós vakcinabeszerzésben. Gulyás Gergely akkor úgy fogalmazott, a kormány kellő tartalékot halmozott fel.

A Pfizer 2020. december 26. óta heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a koronavírus elleni vakcináját, a mostani volt a 49. szállítmány. A cég az első negyedévben több mint 1,5 millió adag, a második negyedévben több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított Magyarországra.

Nemrég írtunk róla, hogy 3,5 millió Pfizer lehet raktáron, ehhez érkezett most ez a 240 ezer adag, több azonban nem lesz, miközben a harmadik oltás legnagyobb része, 87 százaléka Pfizer. Ha pedig bejön a kormány szándéka az oltási program felpörgetésére, akkor kifogyhatunk a Pfizerből, pláne 2022 végéig, amikor a debreceni oltóanyaggyár elkezdi gyártani az oltóanyagot. De azok sem mRNS-vakcinák lesznek, hanem a Sinopharm és a Szputnyik licencei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.