Kivonták a forgalomból a CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József akácmézét, aminek nem volt sok köze az akáchoz

gasztronómia
2021 november 25., 8:06
comments 15

Az áruházláncok akácmézként árulták a CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József termékeit, melyekről a Nébih nemrég kimondta, hogy „nem viselhetik az akácméz elnevezést” – írja a 24.hu, hozzátéve, hogy a Tesco és a CBA már visszahívta a legnagyobb belföldi mézeladó kifogásolt termékeit, a Spar viszont még kivár.

Klenáncz József mézüzemének akácmézként forgalomba hozott termékeit a Magyar Mézkiszerelők Egyesülete és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület jelzése alapján kezdte el vizsgálni a Nébih, miután az egyesületek élelmiszer-laboratóriumi eredményekre hivatkozva azt állították, hogy Klenáncz akácmézeinek nincs sok köze az akáchoz. A Nébih november 9-én tette közzé oldalán, hogy Klenáncz jogsértést követett el, és az A1, A6, A7 tételazonosítóval megjelölt akácmézek a laboratóriumi és nyomonkövetési vizsgálatok alapján nem viselhetik az akácméz megnevezést, emiatt elrendelték a termékek forgalomból való kivonását.

Klenáncz József, aki a +Dick Kereskedelmi Kft. cégén keresztül nyolc magyarországi CBA-üzlet tulajdonosa, és a CBA Piros akácmézét is ő gyártja, nem akart nyilatkozni a 24.hu-nak a jogsértéssel kapcsolatban.

Nemrég Schobert Norbert mézpótlóját is kivonták a forgalomból, azt azért, mert a Vitacool Prémium Kft.-nél készülő, Norbi Update Keto Mézédes - Mézhelyettesítő szirup, édesítőszerekkel elnevezésű termék nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt