Tovább nőtt a lélegeztőgépen lévők száma

Tbg
járvány
2021 november 26., 08:22

695-en kerültek koronavírusos megbetegedés miatt lélegeztőgépre, és kórházban is többen vannak, mint a negyedik hullámban eddig bármikor, 6913 személyt ápolnak kórházban a covid miatt, jelentette péntek reggel az Operatív Törzs.

link Forrás

Csütörtökről mára virradóra 162 halálesetről számoltak be, a héten ez az eddigi legalacsonyabb érték. Az új regisztrált fertőzöttek száma 11871, ami szintén valamivel kevesebb, mint a korábbi napokban.

link Forrás

Az oltási héten csütörtökön adták be a legtöbb harmadik, megerősítő oltást, több mint 116 ezret, az első oltások száma némileg csökkent a hét többi napjához képest, 15282-en döntötték el, hogy beoltatják magukat a koronavírusos megbetegedést terjesztő vírusok ellen.

link Forrás

Az oltások kezdete óta vezetett ábránkon jól látható, hogy a harmadik oltások számát sikerült felpörgetni, de továbbra sincs jelentős áttörés az oltást eddig ellenzők körében. Az első oltások napi új száma még mindig messze elmarad ahhoz képest, amikor az oltási program elkezdődött, de azért érezhető pozitív változás: a regisztráció eltörlése növelte az oltási kedvet.

A héten átlagosan 9 ezren kezdték el beoltatni magukat, a csúcson ez a szám 40 és 75 ezer között mozgott. A magyar lakosság valamivel több mint 60 százaléka oltatta be magát eddig. A kormány jövő héten is regisztráció nélkül oltat.

link Forrás

Az oltási héten eddig összesen 527 ezren kaptak valamilyen oltást, de hogy pontosan mennyire volt sikeres a hét, az majd jövő hétfőn derül ki.

További adatok, ábrák a járvánnyal kapcsolatban a 444 adatoldalán találhatók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.