Az Iraqi Airways újabb 418 embert röptetett vissza Erbilbe

külföld
2021 november 28., 11:20
comments 1

Szombat este egy újabb repülőgépnyi közel-keleti ember tért vissza a hazájába Minszkből. Erről az iraki légitársaság adott hírt a közösségi oldalán.

A fehérorosz ellenzéki Zerkalo.io összesítése szerint eddig össszesen 5 géppel 1876 ember utazott el az elmúlt napokban. A szombati utasok valamennyien iraki állampolgárok voltak, akik hiába próbáltak átjutni az Európai Unióba a lengyel vagy a litván határon.

A migrációs válság november 8-án lépett szintet Bruzgi/Kuznica határátkelőhelynél, ahol rövid idő alatt több ezren gyűltek össze. Az elmúlt napokban valamelyest normalizálódott a helyzet, miután az elsősorban iraki kurdisztáni tömeg egy részét egy Grodno városához közeli logisztikai központban helyezték el, illetve különböző légitársaságok többeknek segítettek visszatérni oda, ahonnan elindultak.

Friss hír ugyanakkor az is, hogy a fehérorosz–litván határon éjszaka megtalálták egy közel-keleti férfi holttestét, a litvánok és a lengyelek pedig továbbra is rendszeres határsértési kísérletekről számolnak be. A válság hátterét legutóbb az ide kattintva elérhető podkasztunkban elemeztük részletesebben.

photo_camera Fotó: Iraqi Airways

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.