Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Félbeszakadt a Benfica bajnokija, mert elfogytak az ellenfél játékosai

2021 november 28., vasárnap 9:48
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Kilenc emberrel, köztük két kapussal állt ki a Belenenses a Benficával szemben a portugál bajnokságban, mert 17 játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A klub próbálta elérni, hogy halasszák el a meccset, de a liga nem engedélyezte.

Az amúgy is kiesőjelölt csapat a félidőben 7-0-s vesztésre állt, és már csak hét emberrel tért vissza a szünetről. Pár perccel később le kellett fújni a meccset, miután az egyik kapus, aki középpályást játszott, leült a földre, és jelezte, hogy nem tudja folytatni. A szabályok szerint legalább hét játékosnak kell egy csapatban a pályán lennie.

A fertőzést egy védőnél, Cafu Pheténél azonosították először, aki Dél-Afrikából tért vissza kedden. Egyelőre nem tudni, hogy az új, omikron variánst kapta-e el.

A Belenenses elnöke szégyenletesnek nevezte, hogy ki kellett állniuk ilyen körülmények közt, ahogy a Benfica elnöke is azt mondta, hogy ez a meccs a portugál foci, sőt az egész ország számára sötét fejezet marad. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt