Félbeszakadt a Benfica bajnokija, mert elfogytak az ellenfél játékosai

járvány
2021 november 28., 09:48
photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Kilenc emberrel, köztük két kapussal állt ki a Belenenses a Benficával szemben a portugál bajnokságban, mert 17 játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A klub próbálta elérni, hogy halasszák el a meccset, de a liga nem engedélyezte.

Az amúgy is kiesőjelölt csapat a félidőben 7-0-s vesztésre állt, és már csak hét emberrel tért vissza a szünetről. Pár perccel később le kellett fújni a meccset, miután az egyik kapus, aki középpályást játszott, leült a földre, és jelezte, hogy nem tudja folytatni. A szabályok szerint legalább hét játékosnak kell egy csapatban a pályán lennie.

link Forrás

A fertőzést egy védőnél, Cafu Pheténél azonosították először, aki Dél-Afrikából tért vissza kedden. Egyelőre nem tudni, hogy az új, omikron variánst kapta-e el.

A Belenenses elnöke szégyenletesnek nevezte, hogy ki kellett állniuk ilyen körülmények közt, ahogy a Benfica elnöke is azt mondta, hogy ez a meccs a portugál foci, sőt az egész ország számára sötét fejezet marad. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.