Az indiai parlament megszavazta a tüntetéseket kirobbantó mezőgazdasági törvények visszavonását

külföld
2021 november 29., 12:45

A mezőgazdasági törvény miatt egy évvel ezelőtt robbant ki az országban tiltakozáshullám, ami halálos áldozatokat is követelt. Narendra Modi miniszterelnök már tíz nappal ezelőtt bejelentette, hogy vissza fogják vonni a törvényeket.

A törvények elfogadását eredetileg a kormány az agrárszektor modernizálásával indokolta, illetve a választások előtt úgy magyarázta Modi, hogy a cél a kistermelők megerősítése. A törvényeket a parlament téli ülésszakán vonják vissza.

A tiltakozó gazdálkodók egyik szervezetének vezetője szerint a kormányfő belátta, hogy a termelők egy részét nem sikerült meggyőznie. A változtatások a gazdálkodók szerint a nagyvállalatoknak kedveztek. A törvénytervezetek miatt több ezer gazda az elmúlt egy évben az Újdelhibe vezető utak mentén tiltakozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.