Jászai Gellért 4iG-je 232 milliárdért vette meg a DIGI-t

2021 november 30., kedd 9:07
11

A 4iG megvette a román RCS & RDS csoporttól a DIGI magyarországi érdekeltségeit – ezt a 4iG Nyrt. jelentette be egy sajtóközleményben.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint. Az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022. januárjában zárulhat.

A közlemény szerint „a DIGI megvásárlása fontos lépés lehet az állami és magántőke egyesítésével létrejövő nemzeti távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, melynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően”. Azt írják, a 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, mellyel a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban. Ennek eredményeként pedig új regionális távközlési holdingvállalat jön majd létre.

Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A DIGI Csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 3000 főt. 2020-ban konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A DIGI 61, míg leányvállalata, az Invitel további 16 ügyfélszolgálati irodával rendelkezik Magyarország nagyobb városaiban.

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő, állami megbízásokkal bőven megkínált 4iG és az állam távközlési szuperholdingot épít, ez már a nyáron kiderült. A 4iG nemrég vásárolta meg a Telenor montenegrói leányvállalatát is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt