Carlsen és Nyepomnyascsij ötödik meccse is döntetlen lett a sakkvébédöntőn

játék
2021 december 01., 16:27

Döntetlennel ért véget az ötödik parti is a címvédő norvég Magnus Carlsen és orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij között a dubaji sakkvilágbajnoki döntőben, így az állás 2,5-2,5.

Most megint Nyepomnyascsij volt a világos bábukkal. A végig kiegyenlített küzdelem aztán a 43. lépésben lépésismétléssel zárult újabb remivel.

Jan Nyepomnyascsij és Magnus Carlsen Dubajban 2021. december 1-én.
photo_camera Magnus Carlsen és Jan Nyepomnyascsij Dubajban 2021. december 1-én. Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

A hatodik parti pénteken lesz. Akkor a 2855 Élő-ponttal világelső Carlsen játszik majd világossal, a 2782 pontjával ötödik Nyepomnyascsij pedig sötéttel.

A 14 meccsesre tervezett csatában a győztes az lesz, aki eléri a 7,5 pontot. Döntetlennél rövidített játszmák következnek. A vb-döntő összdíjazása 2 millió euró, amiből a győztes 60 százalékot, a vesztes 40 százalékot kap. Ha rövidített játszmák döntenek, a pénzelosztás aránya 55-45 százalék.

A párharc, amit a Dubajban zajló világkiállításon rendeznek meg, legkésőbb december 16-ig tart. A két nagymester összecsapásáról itt írtunk hosszabban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.