Egy magas homlokú, bajszos, középkorú férfi bronzszobra jelent meg minden figyelmeztetés nélkül a Belváros közepén

MŰVÉSZET
2021 december 02., 05:27
comments 17

Egy magas homlokú, bajszos, középkorú férfi bronzszobra jelent meg pár hete a budapesti Belvárosban. A titkokzatos alkotás a Ferenciek tere sarkától a Matild palota mögött a folyó irányába tartó Duna utcában áll.

photo_camera Fotó: Szily László

A posztamens nélkül, közvetlenül a térkővel fedett járdából kinövő szobor egyrészt azért titokzatos, mert nem szerepel rajta semmiféle segítő felirat arról, hogy kit ábrázol, vagy ki alkotta. Másrészt mert nem volt avatóünnepsége, a felállításáról ezért hírek sem szóltak, hanem annyi történt, hogy egyik nap még csak a térkő volt ott, másnap meg már egy kerek kávéházi asztalra könyöklő öltönyös bronzpacákba botlott az ember, ha nem nézett fel időben.

Kit ábrázol a szobor, hogy került oda, és miért nincs rajta semmilyen segítő felirat?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.