Hogy érezted magad, amikor leállt a Facebook?

2021 december 2., csütörtök 15:49
7

Egy nemzetközi kutatás keretében az ELTE kutatói arra kíváncsiak, hogy hogyan éltük meg október elején, amikor több órára elérhetetlenné vált a Facebook. Egy rövid, anonim kérdőívet lehet kitölteni, de csak 18 év fölöttiektől várnak most válaszokat.

Itt a felhívás szövege, alatta pedig a link a kérdőívhez. Az eredményekről természetesen beszámolunk majd!

„Biztos mindenkiben élénken él Facebook leállása október 4-én, amikor este 6 óra magasságában nemcsak a Facebook, hanem az ahhoz kapcsolódó Messenger, Instagram és WhatsApp applikációk is leálltak. A leállás következtében a Facebook és az Instagram rekordhosszan, hat órán keresztül elérhetetlenné váltak, míg a WhatsApp-on a korábbi tartalmak elérhetőek maradtak, de az új üzenetek már nem jelentek meg.

Az ELTE kutatói most egy nemzetközi kutatás keretében vizsgálják, hogy hogyan élték meg ezt az időszakot a felhasználók, milyen érzéseket váltott ki belőlük, hogyan befolyásolta a közösségimédia-használatukat és egyáltalán a napjukat.

Ha ön is átélte a nagy leállást, és szívesen segítené a kutatókat egy ezzel kapcsolatos rövid, anonim kérdőív kitöltésével, akkor azt ide kattintva megteheti. Figyelem, a kérdőív kitöltéséhez 18 évesnek, vagy annál idősebbnek kell lennie.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt