Máris kész lemondani az osztrák kancellár

külföld
2021 december 02., 17:29

Alexander Schallenberg osztrák kancellár csütörtökön bejelentette, hogy távozik posztjáról, amint pártja, a konzervatív Osztrák Néppárt megállapodik arról, hogy ki legyen a következő vezetője, írja a Reuters.

Szintén csütörtökön jelentette be a korrupciós botránya miatt a kancellári posztról már korábban lemondó Sebastian Kurz, hogy visszavonul a politikától, és így távozik a párt éléről is.

photo_camera Fotó: GEORG HOCHMUTH/AFP

Schallenberg közleményében úgy fogalmazott, hogy szerinte az a helyes, ha ugyanaz a személy tölti be a kormányfői posztot, aki egyben a legtöbb szavazatot kapó pártot is vezeti, épp ezért, amint meglesz az új pártelnök, ő szívesen átadja a posztját.

Schallenberg korábban Kurz külügyminisztere volt, októberben, amikor kancellár lett, részletesen írtunk pályájáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.